Kaayaan Magnet Neodymium Cina sareng Prospék

Industri bahan magnet permanén Cina maénkeun peran penting di dunya. Henteu ngan ukur seueur perusahaan anu kalibet dina produksi sareng aplikasi, tapi ogé karya panilitian parantos diasuh. Bahan magnet permanén utamina dibagi kana magnet bumi langka, magnet permanén logam, magnet permanén komposit sareng magnet permanén ferit. Diantarana, magnet bumi Neodymium langka mangrupikeun produk magnet anu seueur dianggo sareng ngembang pesat.

1. Cina ngamangpaatkeun langka bumi Neodymium bahan magnet permanén.
Cina mangrupikeun penghasil mineral bumi paling langka, nyumbang 62,9% tina total produk mineral bumi langka di 2019, dituturkeun ku Amérika Serikat sareng Australia, masing-masing masing-masing 12,4% sareng 10%. Hatur nuhun kana cadangan bumi langka, Cina janten pangkalan produksi panggedéna sareng basis ékspor magnet bumi langka. Numutkeun kana statistik Asosiasi Industri Bumi Bumi Cina, di 2018, Cina ngahasilkeun 138000 ton magnet Neodymium, nyatakeun 87% tina total kaluaran sadunya, ampir 10 kalieun Jepang, anu kadua pangageungna di dunya.

2. Magnét bumi Neodymium langka dianggo di dunya.
Tina sudut pandang lapangan aplikasi, magnet Neodymium low-end utamina dianggo dina adsorpsi magnét, pemisahan magnét, sapédah listrik, gesper koper, gesper panto, cocooan sareng lapangan sanésna, sedengkeun magnet Neodymium performa tinggi utamina dianggo dina sababaraha jinis listrik motor, kalebet motor hemat energi, motor mobil, pembangkit listrik, alat-alat audio-visual canggih, motor lift, jst.

3. Bahan langka bumi Neodymium Cina naék terus-terusan.
Ti saprak 2000, Cina parantos janten produsén panggedéna pikeun magnet bumi langka Neodymium. Kalayan ngembangkeun aplikasi hilir, kaluaran bahan magnét NdFeB di Cina parantos ngembang pesat. Numutkeun kana data Asosiasi Industri Bumi Bumi Cina di 2019, kaluaran tina kosongna Neodymium anu disinter nyaéta 170000 ton, nyatakeun 94,3% tina total kaluaran bahan magnét Neodymium dina taun éta, NdFeB kabeungkeut nyumbang 4,4%, sareng total kaluaran sanés ngan ukur 1,3%.

4. Produksi magnet Neodymium Cina diperkirakeun bakal terus ningkat.
Konsumsi hilir global NdFeB disebarkeun dina industri motor, beus sareng karéta, robot cerdas, pembangkit listrik tenaga angin sareng kendaraan énergi énggal. Tingkat pertumbuhan industri di luhur dina lima taun ka hareup sadayana bakal ngaleuwihan 10%, anu bakal ngakibatkeun kanaékan produksi Neodymium di Cina. Diperkirakeun yén kaluaran magnét Neodymium di Cina bakal ngajaga tingkat pertumbuhan 6% dina lima taun ka hareup, sareng bakal ngaleuwihan 260000 ton di 2025.

5. Permintaan pikeun performa tinggi bahan magnet bumi langka dipiharep bakal tumuh.
Magnet bumi langka anu performa tinggi seueur dianggo dina bidang ekonomi rendah karbon, sapertos hemat energi sareng industri manufaktur perlindungan lingkungan. Salaku nagara-nagara di sakumna dunya nanem modal pisan dina industri manufaktur karbon-hemat rendah, hemat énergi sareng perlindungan lingkungan sareng ngamajukeun produk héjo, nagara-nagara seueur nanem modal dina industri manufaktur karbon hemat, hemat energi sareng perlindungan lingkungan sareng ngamajukeun produk héjo Kalayan ngembangkeun gancang industri anu muncul sapertos kendaraan énergi anyar, robot pembangkit listrik angin sareng pabrik pinter, paménta pikeun magnét permanén kinerja bumi langka anu dipiharep bakal tumuh. Kalayan pamekaran gancang industri berkembang, paménta pikeun bahan magnet bumi langka kinerja tinggi dipiharep bakal tumuh.


Pos waktos: Mei-06-2021