5G Circulator sareng Isolator SmCo Magnet

5G, téknologi komunikasi sélulér generasi kalima mangrupikeun generasi anyar téknologi komunikasi sélulér broadband kalayan ciri-ciri kecepatan luhur, reureuh rendah sareng sambungan ageung. Mangrupikeun prasarana jaringan pikeun ngawujudkeun lalaki-mesin sareng interkonéksi obyék.

5G Characteristics

Internét hal mangrupikeun kauntungan utama 5G. Pasukan panggerak utama 5G henteu ngan ukur paménta konsumén anu ningkat pikeun jaringan anu langkung gancang, tapi ogé sumebarna alat jaringan dina lingkungan industri. Industri ieu beuki ngandelkeun alat jaringan pikeun ngumpulkeun sareng nganalisis data, ngajantenkeun prosés bisnis langkung épisién, ningkatkeun produktivitas, sareng teras ningkatkeun produk sareng jasa. 5G diharepkeun ngabantosan bisnis langkung épéktip ngatur jumlah inpormasi anu dihasilkeun ku Internét tina hal-hal, sareng ningkatkeun olahtalatah instan anu diperyogikeun pikeun jasa kritis misi sapertos operasi dibantuan robot atanapi nyetir otonom.

5G Applications

Circulator sareng isolator mangrupikeun salah sahiji alat inti tina base station 5G. Sakabéh sistem komunikasi sélulér umumna diwangun ku infrastruktur komunikasi sélulér, sistem sinyalna komunikasi sélulér sareng produk terminal komunikasi sélulér. Stasion pangkalan kagolong kana alat dasar komunikasi sélulér. Sistem base station biasana diwangun ku RF front-end, base station transceiver sareng base station controller. RF hareup-tungtung jawab nyaring sinyal sareng isolasi, transceiver stasiun basa tanggung jawab narima sinyal, ngirim, ngagedékeun sareng ngirangan, sareng base station controller tanggung jawab analisa sinyal, ngolah sareng kontrol base station. Dina jaringan aksés nirkabel, sirkulator utamina dianggo pikeun ngasingkeun sinyal kaluaran sareng sinyal input tina base station antena. Pikeun aplikasi khusus, sirkulator tiasa ngahontal fungsi ieu sareng alat sanés:

1. Éta tiasa dianggo salaku anteneu umum;

2. Dina kombinasi sareng BPF kalayan atenuasi gancang, éta dianggo dina gelombang pamisah sirkuit;

3. résistor terminal dihubungkeun sareng luar sirkulator salaku isolator, nyaéta sinyalna input sareng output ti port anu ditunjuk;

4. Sambungkeun ATT éksternal sareng gunakeun salaku sirkulator anu ngagaduhan fungsi deteksi kakuatan.

Salaku salah sahiji komponén anu paling penting, dua lembar Magnet disk Samarium Cobaltnyayogikeun médan magnét anu diperyogikeun pikeun bias simpang anu dimuat ferit. Kusabab ciri résistansi korosi anu saé sareng stabilitas damel anu luhur dugi ka 350 ℃ derajat, boh magnét SmCo5 sareng Sm2Co17 dianggo dina sirkulasi atanapi isolator.

5G Circulator and Isolator SmCo MagnetCirculator

Kalayan aplikasi téknologi MIMO 5G masif, konsumsi sirkulasi sareng isolator parantos ningkat sacara signifikan, sareng rohangan pasar bakal ngahontal sababaraha kali 4G. Dina jaman 5G, sarat kapasitas jaringan jauh langkung luhur tibatan 4G. Massive MIMO (Multiple-Input Multiple-Output) mangrupikeun téknologi konci pikeun ningkatkeun kapasitas jaringan. Dina raraga ngadukung téknologi ieu, jumlah saluran anténeu 5G bakal ningkat sacara signifikan, sareng jumlah saluran anténeu séktor tunggal bakal ningkat tina 4 saluran sareng 8 saluran dina waktos 4G janten 64 saluran. Gandakan jumlah saluran ogé bakal ngakibatkeun kanaékan anu signifikan dina paménta sirkulasi sareng isolator anu saluyu. Dina waktos anu sasarengan, pikeun kabutuhan ringan sareng miniaturisasi, sarat énggal pikeun volume sareng beurat ditepikeun. Salaku tambahan, kusabab ningkatna pita frekuensi damel, penetrasi sinyalna lemah sareng atenuasi ageung, sareng kapadetan base station 5G bakal langkung luhur tibatan 4G. Ku alatan éta, dina jaman 5G, panggunaan sirkulator sareng isolator, teras magnet Samarium Cobalt bakal ningkat sacara signifikan.

MIMO

Ayeuna pabrik utama sirkulator / isolator di dunya kalebet Skyworks di Amérika Serikat, SDP di Kanada, TDK di Jepang, HTD di Cina, jsb.

 


Pos waktos: Jun-10-2021